Dondurma üreten işletmeler aşağıdaki sektörlerden hangisi için bir örnek oluşturmaktadır?
Korunaklı sektörlere uluslararası ticarileştirilmeye olanak vermeyen ürün üretiminde bulunan sektörler (taze süt, dondurma, mobilya) örnek olarak verilebilir.
Aşağıdakilerden hangisi organizasyonların fonksiyonel bölümlere göre geliştirdikleri stratejiler arasında yer almaz?
Organizasyonların çoğu sahip oldukları fonksiyonel bölümlere göre; pazarlama, finans, üretim, insan kaynakları ve Ar-Ge faaliyetlerle ilgili stratejiler geliştirir. Satın alma bunların dışında kalır.
Ar-Ge politikaları, aşağıdaki alanlardan hangisisnde strateji uygulamasını mümkün kılamaz?
Aşağıdakilerden hangisi stratejilerin uygulanması için ihtiyaç duyulan uygun sermaye yapısının tespitinde kullanılabilecek analizlerdendir?
Hisse başına kazanç/faiz ve vergiden önceki gelir (EPS/EBIT) analizi kullanılarak; tamamen hisse senediyle mi, tamamen borçla mı ya da her ikisinin karmasını kullanılarak mı daha iyi bir sermaye temini yoluna gidileceği belirlenir. Bu teknik, borca karşı hisse senedi ile finansman sağlamanın hisse başı- na kazanç üzerindeki etkilerini, EBIT gibi çeşitli değişkenleri göz önünde bulundurarak inceleme sürecini kapsar.
Uluslararasılaşma derecesine göre sektörleri sınıflandırırken uluslararası ticarete ve doğrudan yabancı yatırımlara pek konu olmayan ve dolayısıyla küresel rekabete karşı korunaklı olan sektörler aşağıdakilerden hangisidir?
Korunaklı sektörler, uluslararası ticarete ve doğrudan yabancı yatırımlara pek konu olmayan ve dolayısıyla küresel rekabete karşı korunaklı olan sektörlerdir.
“Bu stratejiyi uygulayan işletmelerin esas işleri ile diğer farklı işleri arasında hiçbir benzerlik bulunmamakta ve işler tamamıyla farklı ve değişik alanlarda olabilmektedir”.Yukarıda tanımlanan çeşitlendirme stratejisi aşağıdakilerden hangisidir?
Soru kökünde yer alan açıklamada “işletmelerin esas işleri ile diğer farklı işleri arasında hiçbir benzerlik bulunmamakta” olduğu belirtilmiştir. Bu strateji ilişkisiz çeşitlendirme stratejisi diğer adıyla kümelenmiş çeşitlendirme stratejisidir.
İşletmenin amaçlarına ulaşmada izlenecek hareket şeklini ifade eden kavram aşağıdakilerden hangisidir?
Politika; İşletmenin amaçlarına ulaşmada izlenecek hareket şeklini ifade eder. Politika tekrarlanabilen, tahmin edilebilen durumlarda söz konusu olur. Beklenmeyen, tekrarlanabilme özelliği olmayan bir olayda politika tespiti mümkün değildir.