Alacakların ortalama tahsil süresi 91 gün, stok ortalama elde tutma süresi 24 gün ve borçların ortalama ödeme süresi 45 gün olan işletmenin nakit dönüş süresi kaç gündür?
Nakit Dönüş Süresi (NDS) = Alacakların Ortalama Tahsil Süresi (ATS) + Stok Ortalama Elde Tutma Süresi (STS) - Borçların Ortalama Ödeme Veya Ertelenme Süresi (BES)
Nakit Dönüş Süresi (NDS) = 91+24-45=70 gündür.
Aşağıdakilerden hangisi net çalışma sermayesi ile karşılanamaz?
Brüt çalışma sermayesi olarak öncelikle kısa vadeli borçların karşılanabilmesi, kalan kısmıyla da günlük faaliyetleri sürdürmek esastır. Brüt çalışma sermayesinin kısa vadeli borçları aşan kısmı net çalışma sermayesi olarak tanımlanır. Tanımdan yola çıkarak net çalışma sermayesinin, kısa vadeli borç ödemesi dışında kalan, günlük faaliyetlerden kaynaklanan ödemeleri karşıladığı ifade edilebilir. Yani kısa vadeli bir borç olan hammadde satıcısına olan borçları net çalışma sermayesi ile karşılanamaz. İşaretlenmesi gereken cevap D şıkkıdır
Aşağıdaki yaklaşımlardan hangisi sermaye yapısı için asimetrik bilgi problemi açısından değerlendirme yaparak, yeni hisse senedinin en son başvurulması gereken kaynak olduğunu söyler?
Asimetrik bilgi problemi açısından konuyu irdeleyen Pecking Order Teorisi yaklaşımına göre, işletme, sermaye kararlarında ilk olarak sermaye ihtiyacı için dağıtılmayan kârları kullanacaktır. İkinci olarak, borçlanma finansman alternatifini kullanacaktır. En son başvurulacak kaynak ise yeni hisse senedi ihracı yoluyla sağlanacak kaynaktır.
Finansal tablolar analizi yapılan bir firmanın önümüzdeki yıllarda yatırım kârlılığı düşeceği öngörülmektedir. Aşağıdaki oranlardan hangisi bu yargının oluşmasında dikkate alınmış bir orandır?
Dupont analizine göre, bir firmanın yatırımlarının kârlılığı aktif devir hızına ve dönet net kâr marjına bağlıdır. Doğru cevap B seçeneğidir.
Aşağıdakilerden hangisi sermaye kararlarının analizinde kullanılan yöntemlerden birisi değildir?
İşletmelerin sermaye kararlarını analize yönelik literatürde dört temel yaklaşım bulunmaktadır. Bunları aşağıdaki gibi sıralayabiliriz:-Net Gelir Yaklaşımı-Net Faaliyet Geliri Yaklaşımı-Geleneksel Yaklaşım-Modigliani-Miller Yaklaşımı.
Aşağıdaki yaklaşımların hangisinde sermaye yapısındaki borç finansmanının maliyeti, öz sermaye finansman maliyetinden daha düşüktür?
Gerek net gelir yaklaşımı gerekse net faaliyet geliri yaklaşımından farklı olarak geleneksel yaklaşım daha uygulanabilir bir görüş ileriye sürmüştür. Geleneksel yaklaşıma göre, sermaye yapısındaki borç finansmanının maliyeti, öz sermaye finansman maliyetinden daha düşüktür. Bu nedenle firma, sermaye yapısında borç alternatifini kullanarak daha yüksek maliyetli öz sermaye finansman maliyetinin ortalama sermaye maliyetine etkisini azaltır.
Aşağıdakilerden hangisi özkaynakların kârlılığı oranları arasında yer alır?
Hisse başına kazanç dönem net kârının hisse sayısına bölünmesiyle bulunur ve özkaynakların kârlılığı oranları arasında yer alır.
İkincil varlık devir hızı oranları, varlık devir hızı oranının sorunlu olması durumunda sorunun hangi varlığın devir hızI düşüklüğünden kaynaklandığını belirlemek için geliştirmiştir.
Yukarıda verilen ifadeye göre aşağıdakilerden hangisi ikincil varlık devir hızı oranlarından birisidir?
İkincil varlık devir hızları Alacak Devir Hızı, Stok Devir Hızı ve Maddi Duran Varlık Devir Hızı kalemlerinden oluşıur.
Aşağıdakilerden hangisi bilançodan beklenen faydanın alınabilmesi için göz önünde bulundurularak açıkça belirtilmesi gereken esaslardan biri değildir?
Bilançodan beklenen faydanın alınabilmesi için bazı esasların göz önünde bulundurulması gerekir. Öncelikle bilançonun düzenlendiği tarih ve işletme adı, bilanço sözcükleri, raporlamada esas alınan para birimi, bilançodaki sayısal bilgilerin sonucundaki kesinlik derecesi açıkça belirtilmelidir. Ayrıca bilançoda (dipnotlarda) uygulanan değerleme ölçüleri ve amortisman yöntemleri açıklanmalıdır.
Aşağıdakilerden hangisi işletme değerlemesine ilişkin kullanılan temel yöntemlerden birisidir?
İşletme değerlemesine ilişkin çoğunlukla iki temel yöntem kullanılmaktadır:-İndirgenmiş Nakit Akımları Yöntemi-Göreceli Değerleme Yöntemi.
Kârlılık analizlerinde özellikle aşağıdakilerden hangisi üzerinden kârlılık analizi yapılır?
Kârlılık analizlerinde özellikle Vergi öncesi kâr üzerinden kârlılık analizleri yapılır.
Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde finansal tablo analizinin işletme yöneticilerine sağladığı kullanım alanları arasında gösterilemez?
Finansal tablo analizinin işletme yöneticilerine sağladığı kullanım alanları arasında işletmenin ortaklık yapısı ile ilgili karar almayı sağlaması yer almaz