Aşçılık Ders Özetleri

I.YARIYIL (Güz Dönemi)
DERS KODU DERS ADI ZORUNLU AKTS
AŞÇ101U GASTRONOMİNİN TEMELLERİ Z 5.0
AŞÇ201U TÜRK MUTFAK KÜLTÜRÜ Z 6.0
AŞÇ205U TEMEL MUTFAK TEKNİKLERİ Z 6.0
AŞÇ210U İÇECEK BİLGİSİ Z 5.0
GKA105U GIDA MEVZUATI VE KALİTE YÖNETİMİ Z 5.0
YABANCI DİL I Z 3.0
*Yabancı Dil I: Yeni kayıt aşamasında tercih edilen ALM101U-Almanca I, FRA101U-Fransızca I ya da İNG101U-İngilizce I derslerinden bir tanesidir.
II.YARIYIL (Bahar Dönemi)
DERS KODU DERS ADI ZORUNLU AKTS
AŞÇ102U GASTRONOMİ TARİHİ Z 6.0
AŞÇ104U BESLENMENİN TEMEL İLKELERİ Z 6.0
AŞÇ106U GASTRONOMİ VE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK Z 5.0
AŞÇ108U YEMEK SOSYOLOJİSİ Z 5.0
TRZ108U TURİZMDE GİRİŞİMCİLİK VE İNOVASYON Z 5.0
YABANCI DİL II Z 3.0
*Yabancı Dil II: Yeni kayıt aşamasında tercih edilen ALM102U-Almanca II, FRA102U-Fransızca II ya da İNG102U-İngilizce II derslerinden bir tanesidir.
III.YARIYIL (Güz Dönemi)
DERS KODU DERS ADI ZORUNLU AKTS
AŞÇ203U DÜNYA MUTFAKLARI I Z 6.0
AŞÇ207U GIDA COĞRAFYASI Z 6.0
AŞÇ209U GASTRONOMİ VE MEDYA Z 6.0
AŞÇ211U YİYECEK İÇECEK İŞLETMECİLİĞİ Z 6.0
TAR201U ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I Z 3.0
TÜR201U TÜRK DİLİ I Z 3.0
IV.YARIYIL (Bahar Dönemi)
DERS KODU DERS ADI ZORUNLU AKTS
AŞÇ202U OSMANLI MUTFAĞI Z 7.0
AŞÇ204U YÖRESEL MUTFAKLAR Z 6.0
AŞÇ212U MENÜ YÖNETİMİ Z 6.0
TAR202U ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ II Z 3.0
TÜR202U TÜRK DİLİ II Z 3.0
İKT208U TURİZM EKONOMİSİ Z 5.0